Tajemství ohnivé rozkoše aneb Všechno, co jste kdy chtěli vědět o papričkách a báli jste se zeptat
31. 10. 2015, od 19.30 hod.
Kategorie: přednášky
V přednášce fundovaných pojídačů feferonek se dozvíte vše o původu, pěstování a kulinářském využití této nejpálivější poživatiny světa. Bude podán přehled nejdůležitějších odrůd, principy působení pálivého alkaloidu kapsaicinu na lidský organismus a jeho blahodárné účinky, fotografická dokumentace včetně klipů pořízených při pojídání nejpálivějších kultivarů a také vám prozradíme osvědčené kuchařské recepty.
Součástí prezentace bude též ochutnávka sestávající z tří pálivostních kategorií papriček – začátečníkům doporučujeme zahájit ochutnávku vzorky ze stolku označeného číslicí „1“. Přítomnost pracovníka anesteziologicko-resuscitační jednotky samozřejmostí.
Prezentaci přednášky Tajemství ohnivé rozkoše aneb Všechno, co jste kdy chtěli vědět o papričkách a báli jste se zeptat Ing. Vítka Malinovského, Ph.D., kterou přednesl 31. 10. 2015 v Knihovně snů, si můžete stáhnout zde.